30 de zile drept de retur

 

Cumparatorul poate renunta la produsele achizitionate din magazinul online roua.ro, in termen de 30 zile calendaristice de la receptionarea lor.

 

Serviciul ''30 de zile drept de retur'' nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retur in 14 zile, in cazul comertului la distanta.

 

Cum returnezi produsele vandute de roua.ro

 

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare, de uzura sau de montaj, altfel returnarea va fi refuzata.

 

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online roua.ro si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.

 

In urma primirii de catre Vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumparatorului valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 14 zile calendaristice

 

Vanzatorul are dreptul sa solicite daune Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare. 

 

Toate solicitarile de renuntare la cumparare se vor expedia la departamentul administrativ roua.ro ( http://roua.ro/contact ).

 

Cumparatorul nu va demara returnarea fizica a produsului inainte ca Vanzatorul sa proceseze solicitarea si sa ii furnizeze detaliile necesare returului.

 

In urma procesarii cererii, Vanzatorul ii va transmite Cumparatorului un email prin care il va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor.

 

De asemenea, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite şi insotite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.

 

Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor, in cazul in care se observa urme de montaj sau in cazul in care produsele vin incomplete.

 

Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Cumparator pe adresa de mai jos, fara a opta pentru serviciul ramburs. Banii se vor returna dupa inspectia produselor returnate.

 

S.C UniqIT System S.R.L.

Str. Biruintei , Nr. 13, Suceava

 

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

 

  • - Produsele fara etichetele si inscriptionarile specifice
  • - Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
  • - Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie
  • - Coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport
  • -  IMPRIMANTE / TONERE / CARTUSE cu urmatoarele exceptii: ROUA accepta returnarea unui produs DIN CATEGORIA IMPRIMANTE / TONERE / CARTUSE in termen de maxim 14 zile de la cumparare, cu conditia ca acesta sa nu fi fost desigilat (legea prevede ca nu pot fi returnate cartusele, tonerele, riboanele si filmele de fax deoarece se deterioreaza rapid dupa desigilare) si sa se gaseasca in ambalajul original, insotit de documentele originale.

 Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

 

Taxa de transport pentru returnarea produselor

 

Vanzatorul va suporta taxa de retur a coletului daca:

  • - S-au livrat alte produse decat cele comandate
  • - Produsele se dovedesc a fi nefunctionale in primele 48 de ore de la receptia lor

 

Cumparatorul va suporta taxa de retur a coletului daca:

 

  • - Doreşte returnarea produselor invocand alt motiv decat cele mentionate mai sus

 

In cazul in care nu se respecta conditiile de retur ale produselor, taxa de returnare a produsului refuzat este suportata de cumparator.

 

Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre Cumparator.


Rambursarea banilor

 

Dupa ce produsele au fost acceptate la retur, rambursarea banilor se va face intr-un cont bancar mentionat de client in formular, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia produsului.

 

Aceasta modalitate este complet gratuita, adica va vom returna in totalitate valoarea produselor returnate iar costurile transferului vor fi suportate in totalitate de catre noi. ACEASTA ESTE CEA MAI SIMPLA SI RAPIDA MODALITATE DE RECUPERARE A CONTRAVALORII PRODUSELOR RETURNATE. Pentru efectuarea transferului bancar trebuie sa specificati numarul contului IBAN si numele titularului. 

 

(ATENTIE - Contul IBAN trebuie sa apartina persoanei pe numele careia s-a eliberat factura!)

 

Restituirea contravalorii produselor returnate se poate face si in numerar doar la predarea produselor la sediul nostru din Suceava, Str. Biruintei , Nr. 13.

 

Pentru orice probleme legate de comanda dumneavoastra care nu par a putea fi rezolvate pe email va rugam sa luati legatura cu departamentul comenzi telefon: 0724 102 103.

FORMULARUL ONLINE DE RETUR: CLICK AICI !