Filtrare dupa

Marca

Marca

Tip

Tip

Pret

Pret

  • 15,00 lei - 114,00 lei

Jucarii de plus si Papusi

Jucarii de plus

Jucarii de plus

Sunt 28 produse.

Se afiseaza 1-24 din 28 produs(e)

Filtre active

Jucarii de plus

“O jucarie nu are gen si nici idee daca un baietel sau o fetita se joaca cu ea.” - Letty Cottin Pogrebin

Dincolo de familie, una dintre primele relatii pe care copiii le dezvolta va fi, cel mai probabil, cu o jucarie de plus sau o papusa. Oricare din aceste jucarii de plus, in prezenta noului mic prieten, devin mai mult decat o jucarie. Pentru orice copil, jucaria de plus/papusa devine un adevarat partener cu care poate interactiona si la care se poate raporta. Animalele umplute cu plus si papusile ofera copiilor posibilitatea sa actioneze in scenarii si sa exploreze emotii pe care nu le inteleg inca, sa-si exerseze abilitatile nou dobandite si sa-si cladeasca sentimentul de independenta. Beneficiile oricaror jucarii de plus si ale jocului cu acestea, sunt:

Ofera senzatia de confort 

In primele etape de viata, lumea poate parea un loc nu tocmai prietenos. De aceea, indiferent pe unde calatoresc si ajung copiii sau ce lumi dubioase si inedite intalnesc, jucaria de suflet reprezinta siguranta si familiaritatea pe care o pot avea intotdeauna cu ei. Chiar si atunci cand au de infruntat noi situatii, prietenul plusat sau papusica preferata cu siguranta pot ajuta copilul pentru a nu se mai simti intimdat sau vulnerabil.

Construiesc increderea

Copiii mici pot deseori simti ca nu au controlul asupra propriei lumi. Si in prima parte a vietii, este o realitate neputincioasa. Cu toate acestea, daca isi aleg un prieten de nadejde dintre jucarii de plus sau papusi, este facut cu siguranta un pas inainte pentru obtinerea independentei. Faptul ca din joaca devin parintii jucariilor lor, ii ajuta sa fie ei la conducere si sa detina responsabilitatea. De aici si sporirea increderii in fortele proprii.

Contribuie la managementul emotional

Ori de cate ori evadeaza din realitate, copiii au grija sa ia cu ei de la jucarii de plus si pana la papusile cele mai sofisticate. Si asta se intampla cel mai des atunci cand cei mici ajung sa se confrunte cu emotii pe care nu reusesc sa le inteleaga. Astfel, reactionand si manifestandu-se in relatia cu jucarii de plus si papusi, pot invata intr-un spatiu sigur si intr-o maniera pozitiva cum sa isi gestioneze trairile. 

Incurajeaza practicarea abilitatilor sociale

Tot acest role-playing al copiilor cu jucarii de plus sau papusi, contribuie si la conturarea relatiilor cu membrii familiei si alte persoane noi. Interactiunile imaginare practicate ajuta la insusirea empatiei. Si nu doar atat! Tot datorita lor, copiii invata sa preia si practice comportamentele celor din preajma.